Kruistocht in spijkerbroek - Beckman, TheaZoek - Wahl, MatsHard tegen Hard: Vechten voor je leven - Hoefnagel, MarianLoverboy & girl - Heyink, JoostDe ogen van de condor - Rood, LydiaDe outsiders - Flanagan, JohnSoldaten huilen niet - Kromhout, RindertDe test - Charbonneau, JoelleDit is alles - Chambers, AidanZoek - Wahl, MatsMartyn Big - Brooks, KevinEen weeffout in onze sterren - Green, JohnTIP Broergeheim - Wild, Emiel deSpoorloos - Simukka, SallaIk ben geen racist - Nilsson, PerIk en mijn broer - Bredow, Katarina von

Welkom bij Lezenvoordelijst Nederlands 12 t/m 15 jaar

Hier vind je boeken voor leerlingen in eerste drie klassen van vmbo, havo en vwo en hun docenten Nederlands. Ze zijn ingedeeld naar vijf leesniveaus. Zo kun je boeken zoeken die passen bij jouw niveau en lees je geen boeken die veel te makkelijk of moeilijk voor je zijn. Klik op 'De leesniveaus' om te ontdekken op welk niveau je nu zit. Als je twijfelt tussen twee niveaus, kun je het beste beginnen met een boek op het laagste niveau. Als je merkt dat dit boek te makkelijk voor je is, kies je de volgende keer een boek met een hoger niveau.

Zoek een boek

Om een boek te vinden dat bij je past, ga je naar 'Zoek een boek' en klik je je eigen niveau aan. Je kunt hier ook zoeken op genres (zoals avonturenverhaal, Young Adult of waargebeurd verhaal) of tags (onderwerpen zoals criminaliteit, middeleeuwen of liefde). Als je op 'Waardering' klikt, zie je welke boeken gebruikers van deze website het mooist vonden. Als een titel je leuk kijkt, klik er dan op voor meer informatie.

Kijk voor praktische tips op de pagina voor leerlingen, docenten, bibliothecarissen of ouders.

Blogs

De Weddenschap start weer

Gepost op maandag 30 oktober 2017 door: Bea Ros

Lees drie boeken in zes maanden. Dat is De Weddenschap die jongeren vanaf vandaag weer kunnen aangaan.

Lees verder


Lees mee met de Maand van de Geschiedenis

Gepost op maandag 9 oktober 2017 door: Bea Ros

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Haak erbij aan en breng historische jeugdboeken onder de aandacht. Op elk niveau zijn geschikte titels.

Lees verder


Thea Beckmanprijs 2017 voor Haaieneiland

Gepost op dinsdag 26 september 2017 door: Bea Ros

Vorige week is Haaieneiland van Rob Ruggenberg onderscheiden met de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek. 

Lees verder
naar het blogarchief

De leesniveaus

NL leesniveaus

Leesniveaus 12 t/m 15 jaar
Leesniveaus 15 t/m 19 jaar 


Links

Jonge Jury

Stem ook voor de Prijs van de Jonge Jury 2018! Op de website van de Jonge Jury vind je een overzicht van de boeken die in 2017 zijn verschenen.
jongejury.nl

Doe Maar Dicht Maar

Doe Maar Dicht Maar

Dichtwedstrijd voor alle scholieren van 12 t/m 18 jaar. De honderd beste gedichten worden gepubliceerd. Je kunt je bijdragen (ook raps en songteksten) insturen tot 5 februari 2018. 
poeziepaleis.nl