Afscheid van Arthur - Kruijsen, AgaveAls de olifanten vechten - Bracke, DirkMijn allerliefste vijand - Horst, Mylou van derIk geef je de zon - Nelson, JandyKlem! - Oldenhave, MirjamTIP Kampioen - Oranje, CorienDe eerste steen - Molemaker, RomHet boek van Bod Pa - Quintana, AntonEngelen van het asfalt - Holtwijk, InekeVechten voor vrijheid - Scarrow, SimonHet leven van een loser - Kinney, JeffTIP Kampioen - Oranje, CorienTIP Tijgereiland - Remmerts de Vries, DaanVallen - Provoost, AnneTIP Weg - Schmitz, JowiGeen weg terug - Bird, Helen

Welkom bij Lezenvoordelijst Nederlands 12 t/m 15 jaar

Hier vind je boeken voor leerlingen in eerste drie klassen van vmbo, havo en vwo en hun docenten Nederlands. Ze zijn ingedeeld naar vijf leesniveaus. Zo kun je boeken zoeken die passen bij jouw niveau en lees je geen boeken die veel te makkelijk of moeilijk voor je zijn. Klik op 'De leesniveaus' om te ontdekken op welk niveau je nu zit. Als je twijfelt tussen twee niveaus, kun je het beste beginnen met een boek op het laagste niveau. Als je merkt dat dit boek te makkelijk voor je is, kies je de volgende keer een boek met een hoger niveau.

Zoek een boek

Om een boek te vinden dat bij je past, ga je naar 'Zoek een boek' en klik je je eigen niveau aan. Je kunt hier ook zoeken op genres (zoals avonturenverhaal, Young Adult of waargebeurd verhaal) of tags (onderwerpen zoals criminaliteit, middeleeuwen of liefde). Als je op 'Waardering' klikt, zie je welke boeken gebruikers van deze website het mooist vonden. Als een titel je leuk kijkt, klik er dan op voor meer informatie.

Kijk voor praktische tips op de pagina voor leerlingen, docenten, bibliothecarissen of ouders.

Blogs

Lees mee met de Boekenweek

Gepost op vrijdag 9 maart 2018 door: Bea Ros

Van 10 tot en met 18 maart is het weer Boekenweek. Thema dit jaar is Natuur. En daarbij zijn ook voor de onderbouw bijpassende boeken te vinden.

Lees verder


Stem mee voor de Jonge Jury

Gepost op dinsdag 6 maart 2018 door: Bea Ros

Uit alle origineel Nederlandstalige boeken die in 2017 zijn uitgekomen heeft het Jonge Jury Boekgenootschap drie debuten gekozen als hun favoriete titels. Jongeren bepalen wie de winnaar wordt. 

Lees verder


De leestips voor de Jonge Jury 2018

Gepost op zaterdag 9 december 2017 door: Bea Ros

Afgelopen week zijn de leestips voor de Jonge Jury 2018 bekendgemaakt. Het Jonge Jury Boekgenootschap selecteerde uit het boekenaanbod van afgelopen jaar elf titels.

Lees verder
naar het blogarchief

De leesniveaus

NL leesniveaus

Leesniveaus 12 t/m 15 jaar
Leesniveaus 15 t/m 19 jaar 


Links

Jonge Jury

Stem ook voor de Prijs van de Jonge Jury 2018! Op de website van de Jonge Jury vind je een overzicht van de boeken die in 2017 zijn verschenen.
jongejury.nl

Doe Maar Dicht Maar

Doe Maar Dicht Maar

Dichtwedstrijd voor alle scholieren van 12 t/m 18 jaar. De honderd beste gedichten worden gepubliceerd. Je kunt je bijdragen (ook raps en songteksten) insturen tot 5 februari 2018. 
poeziepaleis.nl