Lezen voor de Lijst

Colofon

Over ons

Lezenvoordelijst.nl is vanaf eind 2017 het eigendom van de Koninklijke Bibliotheek (KB).
In oktober 2018 is de website vernieuwd. Het leerlingendeel is met deze vernieuwing verplaatst naar Jeugdbibliotheek.nl.

De site is een initiatief van Theo Witte (Rijksuniversiteit Groningen), dat gebaseerd is op de uitkomsten van zijn promotieonderzoek naar de ontwikkeling van literaire competentie van leerlingen in de tweede fase van het voortgezet onderwijs.
Het doel van de website is een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van literaire competentie bij leerlingen met verschillende leesniveaus.
De website is niet commercieel en is tot stand gekomen dankzij subsidies van onder andere Stichting Lezen en het ministerie van OCW. De website is voor iedereen toegankelijk en aan het gebruik ervan zijn geen kosten verbonden.
Het materiaal voor de catalogi Nederlands is geschreven door een grote groep ervaren docenten Nederlands.

Medewerkers

De site voor Nederlands is samengesteld door een grote groep ervaren docenten Nederlands.
Zij zorgen ervoor dat er jaarlijkse nieuwe titels geselecteerd en toegevoegd worden aan de website.

Dienstencoördinator

Roos Radema

 

Nederlands 12 t/m 15 jaar

Lotte Straatsma, eindredacteur
Esther Burger
Ilse Couweleers
Frits Dijkstra
Marlies Schouwstra
Ymkje Visser
Jildau Vrieswijk
Met medewerking van Corine Berben, Janneke Blok, Regine Bots, Martijn de Bont, Cilla Geurtsen, Dietha Koster, Sabine Kruijsen, Judith de Lang, Wilma van der Pennen, Carlijn van Ravenstijn, Clary Ravesloot, Bea Ros, Rob van Veen, Gea Veenstra, Caroline Wisse-Weldam.

Nederlands 15 t/m 18 jaar

Pieter Waalewijn, eindredacteur
Dietske van den Berg
Sterre van den Berg
Janneke Blok
Jan Erik Grezel
Merel Heuberger
Met medewerking van André van Dijk, Cilla Geurtsen, Sara Janssen, Martijn Koek, Robert Koobs, Gosse Koolstra, Judith de Lang, Monique Metzemaekers, Eline Noorbergen, Jannet Oosterhuis, Coen Peppelenbos, Marlies Schouwstra, Gea Veenstra.


Niveautest Lezen voor de lijst

De Niveautest Lezen voor de lijst is tot stand gekomen met medewerking van:
Monique Metzemaekers
Frits Dijkstra

Duits

prof. dr. Ewout van der Knaap (Universiteit Utrecht), samensteller en eindredacteur
Met medewerking van Deniz Altinay-Sezen, Marlon den Breejen, Manu Bühring, Eline van Dam, Julia Feike, Rinia Garib, Indra van der Graaff, Cornelie de Groot, Gitta Haarbosch, Loredana Erika Hanc, Inge van Heusden, Rianne Hogebrug, Suzanne Immers, Britta C. Jung, Marieke van der Kammen, Jos Kleemans, Francis Kox, Elisabeth Lehrner-te Lindert, Maaike Luttikhuis, Pia Martin, Natalia Mauritz, Franziska Meinhold, Jessica Muilwijk, Ulrike Pavelka, Sabrina Pöhlmann, Anke Poschmann, Daan Rossewij, Annette van Rossum, Katerina Savcenko, Anna Seidl, Elena Schnee, Maureen Smeets, Remco Snippe, Jan-Willem Strik, Jaron Toonen, Gitte Verschure, Lotte van Vliet, Stefanie Vondenbusch, Daniel Weiss, Esmeralda van Wijnen, Victoire Wisse, Stefan Witzmann.

Fries

Marijke de Boer, eindredacteur
Ans Wallinga
Fardau Visser
Sibrecht Veenstra

 

Website

ab-c media - Leiden | www.ab-c.nl